maandag 22 juni 2009

Dinsdag 16 juni, druiven en wijn



Heerlijk geslapen. Rond 10 uur op pad. Met rugzak, brood, fototoestellen, tekenpen EN de zon!
We wilden hier rond het park een wijde boog maken, maar bij de eerste de beste weg liepen we al fout! We gingen wel heel hard naar beneden, en naar beneden betekent straks ook weer omhoog!


Nou ja…toch de weg vervolgd en we kwamen uit in Kovenig, een zeer mooi dorpje aan de Moezel. Meer wijnproeverijen dan huizen, maar we zijn netjes doorgelopen. Langs de Moezel naar Traben van Traben-Trarbach. Een zeer mooi pad, langs het water dus, lang een pondje, een stuw, een sluis, dorpjes aan de overkant, hoge burchten en hoge dorpjes. Bij Traben stond een zeer grote filmploeg ons op te wachten. O nee, blijkbaar stonden ze op iets anders te wachten, want ze lieten ons zo doorlopen. Achter de mooie (vakantie)huizen van Traben, tot in het centrum bij de brug. Daar stond een CafĂ© met “Apfelstruden und Kaffee”. Terras uitkijkend over het water. We hebben niet verder gezocht..Het was heerlijk! Met dank aan pa en ma Verhage…..
Verder door Traben gelopen en daar ging het al omhoog naar de Mont Royal vlakte.

Met natuurlijk veel druivenstokken en zeer mooie uitzichten op de hellingen. Langs het vliegveld gelopen, het Fort Mont Royal en via de bossen weer aangekomen bij het huisje. Heerlijke zon nog steeds en dus daar lekker van genoten op het terras!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten