woensdag 22 juni 2011

Pflach,woensdag 22 juni, Neuschwanstein


Gisteren gekeken naar het weer voor vandaag: 's Middags: onweer. Ook Gerda, de buurvrouw, die even langs kwam om te vertellen dat het op donderdag een feestdag is (welke? Corpus Christi? wat?) zij gaf ook aan dat het gaat onweren.
Maar we lieten ons niet kisten..'s middags onweer? dan gaan we gewoon heel vroeg weg!
Tineke verse broodjes gehaald, ze moest wel 2 keer rijden vanmorgen want de eerste keer was ze vergeten dat de bakker dicht zit op donderdag en had ze geen geld genoeg...dus na een kopje koffie ging ze weer op weg op de fiets.
Daarna de auto in en naar de Tegelbahn gereden.
Het weer is (nog) heel mooi, blauwe luchten en dan die kastelen! Veel foto's gemaakt dus! Met de kabelbaan omhoog (wat gaan er veel mensen in zo een cabine en dan nog 2 honden)
Boven aangekomen eerst maar even genoten van het uitzicht! Prachtig!
Nog even gekeken bij het paragliding. Een man met zijn zoontje (6,7 jaar) stonden klaar om te vertrekken, maar de juiste wind wilde maar niet komen, dus we gingen toch maar op pad (dat onweer he!)

Super mooie tocht langs de berg met veel haarspeldbochten en mooie uitzichten afwisselend in zon en schaduw. Op een bankje voor een hutje gegeten en weer verder

Het laatste stuk langs de asfaltweg, maar Tineke gaf het tempo aan (onweer verwacht!) en als je dan de nummers van de hoogspanningskabels aftelt sta je bij nummer 14 opeens oog in oog met de Mariabrucke.
Natuurlijk er even op (Helma met knikkende knietjes)en mooie foto's gemaakt.
Het weer betrekt nu snel en er komt een donkere lucht over de bergen. Dus geen tijd voor koffie met taart, maar meteen door!
Via de PollatSchlucht terug naar beneden, het was druk, maar erg mooi.
Beneden aangekomen (het wordt nu wel erg donker) naar de Tegelbergbahn. Het is nog 25 minuten lopen volgens de borden en we voelen de eerste druppel en het rommelt al in de verte!
Die 25 minuten hebben we in 15 minuten in snelwandel-tempo gedaan en deze 3 dames schoten als 'lenige'dames door de Alpenweides naar de auto met zo een 35 km per uur!
Nauwelijks nat kwamen we bij de auto aan, met al veel gerommel nog steeds!
Bij het huisje was het mooi weer, dus heerlijk nog buiten gezeten.
Net na het eten kwam Gerda er aan om te vertellen dat de auto beter in de garage gezet kan worden want het gaat stormen! En inderdaad! Alles werd zwart en er kwam een hevige storm! Wat kan het weer snel veranderen hier!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten