zondag 19 juni 2011

Pflach juni 2011 Helma, Tineke en Lia

Zaterdag 18 juni
Na 6 jaar gaan we weer naar het huisje Apendohle in Pflach, Oostenrijk. Om 4:00 vertrokken we uit Nieuwkoop, een auto vol. Een zeer voorspoedige reis, al waren er wel wat files en 5 km voor het huisje stonden we stil voor de tunnel in Fussen. Regen, regen, regen...dat wel
Snel naar binnen

KEA
---------    het huisje is zo vertrouwd voor ons, ondanks alle nieuwe apparaten, coniferen en andere spullen. het huisje is Alof en Kea. Kea, alle gedachten gaan naar Kea. We kunnen het niet bevatten, maar het is toch zo. Kea is er niet meer. We nemen een borrel en proosten. Op al het goede wat ze ons en zovelen bracht, op Alof en zijn gezin om ze alle sterkte te wensen     --------
Dit is een foto van Kea, een aantal jaren geleden

Zondag 19 juni
Al vroeg liepen Helma en Tineke in het huisje rond na ongeveer 12 uur slaap. Een lekker kopje koffie en naar buiten, kijken of het droog wilde worden. Om 10:30 begon het wat lichter te worden dus de rugtas ingepakt, voeten ingesmeerden de stokken opgezocht. De stok van Lia zat wel erg vast en die kregen we niet los voor de juiste lengte. Tja, daar heb je dan een man voor nodig en buurman Ludwig bracht uitkomst! Al lukte het hem ook niet 1,2, 3 en Lia kreeg een paar mooie stokken te leen zodat ie op zijn gemak kon kijken.
koffie en taart van pa en ma Verhage
Wij vertrokken richting Barenfalle omhoog, best weer even wennen. maar het gaat prima als je af en toe het uitzicht maar bewonderd. (zelfs al zie je niet veel door de mist).

 Jasje aan, jasje uit want af en toe regende het flink en af en toe was er zon, en soms ook beide! Een mooie toch door de bossen, met als beloning de Frauensee. Daar heerlijk koffie met chocolade-noten taart gegeten!

af en toe flink mistig



de Frauensee


Via het bospad weer naar beneden, maar een stuk was onduidelijk aangegeven en na een kwartier over smalle paadjes werd het nog steiler en smaller, dus weer terug en een ander pad genomen.

Op de 'gewone'weg aangekomen werden we gewaarschuwd door een tegenligger voor natte voeten! En ja hoor een stuk verder stond de weg onder water! 2 mensen voor ons trokken hun schoenen uit en gingen blootsvoets door de plassen, onze bergschoenen hielden het droog!

Om 15:15 weer bij het huisje en genieten van een zonnetje, wat regen en een wijntje, middagdutje, net waar iemand zin in had. Een heerlijk dagje dus



de top van de Sauling


Geen opmerkingen:

Een reactie posten