maandag 22 juni 2009

Zondag 20 juni, de laatste dag


De laatste dag alweer, time flies….
We besluiten de FESTUNG-route te gaan lopen. Ooit is hier eens een Franse vesting geweest in de 17e eeuw. Er is een route gemaakt, deze route loopt langs het park.
De vesting is na 11 jaar weer gesloopt. Men (de Fransen) wilde niet dat het in Duitse handen terecht zou komen en ze hebben het zelf weer gesloopt.



Gebouwen, wapenopslag, slaapvertrekken etc. etc. Alleen de kelders zijn er nog..althans voor een gedeelte dan. Door een aantal kan je nog lopen en een aantal moet nog worden blootgelegd! Heerlijk voor avontuurlijke kinderen!! (en volwassenen)
De route is anderhalf uur en na een uur komen we bij het zweefvliegveld. Daar hebben we even staan kijken bij het stijgen en dalen, altijd weer fascinerend om te zien. Een proefvluchtje hebben we toch maar niet gedaan.


Midden door de vesting is er een ‘kletterpark’. Een grote oppervlakte met zeer veel klim- en klettermogelijkheden. ZEER aantrekkelijk voor avontuurlijke mensen. (en niet alleen kinderen!) Je kan beginnen met lessen of op de ‘blauwe’ toestellen, er zijn dan ook nog rode en zwarte. Zeer hoog en zeer spannend! Ook hier hebben we staan (zitten) te kijken.

‘s middags weer lekker lezen en luieren en een patatje halen. We komen er achter dat de Duitsers frikadellen ‘Hollandische kroketten’ noemen… hoe zouden ze eigenlijk frikadellen noemen?

Op maandag een voorspoedige reis terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten