maandag 22 juni 2009

Woensdag 17 juni, de Moezel


Vandaag gaan we varen. Van Krov naar Bernkastel en terug. Althans, dat was het plan. Net vandaag zijn ze begonnen de sluizen bij Zellingen een grote beurt te geven, en Zellingen ligt tussen Krov en Bernkastel in. Niet getreurd want het laatste stuk kan per bus. Al was dat wel even proppen, want op een grote Moezel-boot passen nu eenmaal meer mensen dan in een (1) bus.
Het was vandaag zeer zonnig en warm, de boot was dus geen probleem, de bus werd al wat minder, maar het tochtje naar de Burcht van Bernkastel was wel erg warm. Ongeveer een kilometer omhoog, maar ja, dan heb je ook wat!!

Heerlijke koffie, gebak of een pannenkoekje met fruit (en calorieën) een vreselijk mooi uitzicht en gezellige Duitsers aan ons buurtafeltje.


Terug naar Bernkastel. Dat ging al een stuk beter. Beneden aangekomen bleek Bernkastel een zeer leuk centrum te hebben. Hadden we in onze haast om naar boven te lopen over het hoofd gezien! Vele leuke winkeltjes en terrasjes, een soort Valkenburg, maar dan met zeer goed onderhouden vakwerkhuizen. Lia zoekt een plaatsje in de schaduw en Helma en Tineke slaan aan het winkelen.. De auto zal zwaarder zijn op de terugweg…….
Terug naar de boot via de bus. We zijn koppig en blijven buiten in de zon zitten, al vluchten steeds meer mensen naar binnen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten